Bilthoven UBN - Ondernamen. Harry Noorlander 18-01-2018

Harry over 'zijn' UBN

UBN Uitzendbureau bestaat dit jaar dertig jaar! Harry Noorlander, commercieel directeur bij UBN, is daar natuurlijk trots op! Hij herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe zijn avontuur bij UBN begon en vertelt daar graag meer over.

Hoe het ooit begon..

Na de verkoop van Harry’s bedrijf was hij toe aan een compleet andere branche en uitdaging. “Ik heb dertig jaar in de IT-wereld rondgezworven. Een nieuwe uitdaging in combinatie met ondernemen stonden voor mij als een paal boven water”. Willem kende Harry al een tijdje en het is dan ook Willem die vroeg of Harry er ‘gezellig’ bij wilde komen. En dat was dat. Januari 2014 is Harry bij UBN Uitzendbureau begonnen, als commercieel directeur. Een totaal andere branche dan waar Harry vandaan kwam maakte de uitdaging des te aantrekkelijker. Harry vertelt: “Als UBN niet zo’n bijzonder bedrijf was geweest had ik daar mijn centjes niet in geïnvesteerd. Maar het voelde goed en dat doet het nog steeds. Daarnaast kreeg ik er veel mooie mensen als collega’s bij en die basis was voor mij genoeg om deze kans te pakken en samen met de anderen UBN Uitzendbureau verder uit te breiden”.

En hoe zag UBN er in 2014 uit?

Harry legt uit dat UBN in 2014 een stuk kleiner was. Destijds bestond UBN uit ongeveer dertig collega's, inmiddels zijn dat er meer 65! Rond die periode is de keuze gemaakt om fors door te willen groeien, maar met behoudt van het échte ‘UBN gevoel’, en dat is volgens Harry “serieus bezig zijn binnen onze scope en tegelijkertijd ruimte overhouden om het met elkaar onderling leuk te hebben”. Om de groei te laten slagen was het noodzaak dat UBN ook een gezond bedrijf zou blijven. Niet alleen de cijfertjes waren belangrijk, maar ook de sfeer op de werkvloer. Terugkijkend naar de afgelopen jaren heeft Harry hier maar een gedachte over en dat is ontzettend trots zijn op de prestaties die zijn neergezet.

Hoe zou je UBN’ers omschrijven?

Volgens Harry zijn alle UBN’ers stuk voor stuk uniek en toch beschikt iedereen over het ‘UBN DNA’. In zijn ogen zijn het leukies, gezelligerds, doeners, toppers en met name mensen die met deze eigenschappen veel materiekennis hebben en houden. Ze zijn stuk voor stuk meer dan geschikt voor de volgende stappen die binnen UBN op de agenda staan. Binnen de scope blijven opereren is hartstikke belangrijk en binnen die scope doorgroeien een echte must voor het bedrijf. “UBN moet echt een speler van betekenis worden op de Nederlandse uitzendmarkt!” aldus Harry.

Wat zie jij zelf nog graag gebeuren bij UBN over, laten we eens gek doen, 30 jaar?

Harry laat zich gelukkig niet zo snel gek maken en hij zou Harry niet zijn als hij ook daar niet snel een antwoord op zou hebben: “Wauw, da’s echt een eind weg als je inmiddels 55 jaar bent. Ik weet dat niemand zich dat kan voorstellen, maar dat is echt zo! Ik denk dat er voor UBN nog vele mooie jaren in het verschiet liggen. Laten we niet praten over nog dertig jaar, maar bijvoorbeeld over de komende tien á vijftien jaar. Binnen onze huidige regio’s kunnen we nog veel groter worden door nóg scherper te schieten op prospects die we klant willen maken. Langzaam maar zeker kunnen we ook wat nieuwe regio’s veroveren. Daarmee vermaken we ons de komende tien á vijftien jaar wel. Uiteindelijk zie ik mezelf niet op m’n 65e de club nog aanvoeren in mijn huidige rol. We moeten natuurlijk wel dynamisch blijven en of dat op die leeftijd nog lukt.. haha. Wil natuurlijk niet teveel voor Willem en Frank praten want die twee zijn nog een paar jaar ouder dan ik!”.